Organizatorzy festiwalu w Olsztynie postawili tym razem na jakość i różnorodność dań. Ponownie będzie można cieszyć się smakiem hiszpańskich churrosów, prawdziwych burgerów, pikantnych tacos czy aromatycznych dań indyjskich.
- Jak zawsze do Olsztyna przyjadą food tracki z asortymentem przygotowywanym od serca – mówi Magda Okulewicz z Festiwalu Smaków Food Tracków. - Będzie można skosztować smaków Azji takich jak makarony z woka, chińskie bułeczki baozi i tajskie wrapy. Miłośników kuchni gruzińskiej ucieszy fakt, że na festiwalu nie zabraknie chinkali czyli pierożków w kształcie sakiewek. Jeśli jesteście spragnieni typowej streetfoodowej kuchni, to doskonale, bo na pewno nie zabraknie burgerów w coraz to nowszych odsłonach i belgijskich frytek. Po solidnym posiłku, obowiązkowo deser! Na festiwalu nie możecie przegapić hiszpańskich churrosów z cukrem pudrem – podkreśla Okulewicz.
XI Festiwal Smaków Food Trucków w Olsztynie odbędzie się w formie "na wynos". Goście proszeni są o zachowanie dwumetrowej odległości w kolejce po zamówienia oraz zakrywanie ust i nosa maseczką. Przy wejściu oraz na terenie food courtu będą znajdować się pojemniki z płynem dezynfekującym dla gości.
Wydarzenie odbędzie się w dniach od 1 do 3 maja przy plaży numer 2 na górce CRS ,,Ukiel”. W sobotę i niedzielę foodtrucki będą czynne między 12:00 a 21:00, natomiast w poniedziałek godzinę krócej.
Partnerem medialnym jest Radio Eska!
Polub nasz fanpage ESKA Olsztyn News na Facebooku! Znajdziesz tam najlepsze informacje z Twojego miasta i okolicy