Nowa sieć kebabów w Olsztynie. Kiedy otwarcie Piri-Piri?
Do Olsztyna wkracza sieć kebabów Piri-Piri. Restauracja powstaje w kamienicy w rejonie skrzyżowania ulic Staszica i Pieniężnego. Budynek przez kilka lat stał pusty, lecz już wkrótce się to zmieni. Obecnie 220-metrowy lokal marki, który ma być największy w Polsce, jest remontowany. Mieszkańcy z niecierpliwością czekają na otwarcie, które początkowo zapowiadano na wrzesień bieżącego roku, dopytując w mediach społecznościowych o dokładną datę uruchomienia lokalu.
Przedstawiciele sieci w końcu podali możliwy termin, w którym restauracja może wystartować.
- Jeszcze trochę cierpliwości - otwarcie absolutnie największego lokalu Piri-Piri w Polsce 220m na 98% 7 listopada – poinformowano.
Sieć Piri-Piri – kiedy powstała?
Pierwszy lokal Piri-Piri otwarto pod koniec 2014 r. w Lublinie. Sieć korzysta z receptury Syryjczyka Mustafy, który zasłynął z autorskiej mieszanki przypraw sprowadzanych bezpośrednio z Syrii stosowanej w kebabie z kurczakiem. Receptura ta jest wykorzystywana do tej pory. W 2018 r., przy współpracy z Tureckimi ekspertami, opracowano również oryginalną metodę przyrządzania kebaba wołowo-baraniego. Lokale sieci są otwarte przez cały rok, 7 dni w tygodniu.
Patrząc na ceny w innych lokalach sieci w Polsce, wahają się one od 20 zł do 50 zł, w zależności od rodzaju zamawianego jedzenia. Najtańsza jest pita, a najdroższa pizza z burratą.
Gdzie w Olsztynie można zjeść najlepszego burgera? Te lokale warto odwiedzić!