Tłumy na otwarciu lokalu Piri-Piri w Olsztynie
Piri-Piri to nowa w Olsztynie sieć oferująca m.in. kebaby i pizze. Wielu mieszkańców z niecierpliwością czekało na ten moment, aby odwiedzić pierwszy lokal tej marki w mieście. Tuż przed godz. 11:00, na którą zaplanowano otwarcie, przed restauracją pojawiło się mnóstwo osób. W lokalu znajdującym się przy ul. Staszica 6 ustawiła się długa kolejka, która spowodowała, że trudno było się poruszać, mimo że olsztyńska siedziba marki jest największa w kraju. Jednak właściciele sieci, Magdalena Krasucka oraz Michał Dudziak, spodziewali się tłumów.
- To już jest klasyka, taka legenda. Przy każdym otwarciu lokalu mamy full ludzi. Zainteresowanie jest ogromne i bardzo nas to cieszy. Póki co, to jest dopiero siódmy lokal w dużym mieście. Dwa się remontują w mniejszych miasteczkach – powiedziała w rozmowie z eska.pl Magdalena Krasucka, współzałożycielka Piri-Piri Kebab.
Zapytaliśmy również o to, dlaczego zdecydowano się, aby akurat ten olsztyński lokal był największym w Polsce.
- To zależy od inwestora. Oni przychodzą do nas z planami i my tylko akceptujemy. Robimy rekonesans, czy jest w danym lokalu taka możliwość. Stwierdziliśmy, że w Olsztynie będzie jeden lokal, ale duży – dodała.
Właścicielka Piri-Piri zapewniła, że mięsa nie zabraknie, mimo że przyszło bardzo dużo ludzi, głównie młodzieży. Przedstawiciele marki przewidują, że przez kolejne dni zainteresowanie ich kebabami, pizzami czy lawaszami będzie równie duże, co na otwarciu.
Niespodzianki dla pierwszych gości. Na otwarciu pojawił się znany youtuber
Na tych, którzy jako pierwsi wybrali się do nowego lokalu w stolicy Warmii i Mazur, czekały niespodzianki. Tradycyjnie już, w otwarciu uczestniczył znany youtuber zajmujący się tematyką kulinarną – MrKryha, który chętnie rozmawiał ze swoimi fanami, a tych pojawiło się mnóstwo.
- MrKryha ma do rozdania 40 bonów rabatowych na mini-lawasz MrKryha oraz dowolną miskę – dodała Magdalena Krasucka.
20 darmowych lawaszy czekało także na osoby, które wzięły udział w konkursie na Facebooku. Dodatkowo właściciele sieci rozdawali gościom smycze.
Sieć Piri-Piri – co o niej wiadomo?
Pierwszy lokal Piri-Piri otwarto pod koniec 2014 r. w Lublinie. Sieć korzysta z receptury Syryjczyka Mustafy, który zasłynął z autorskiej mieszanki przypraw sprowadzanych bezpośrednio z Syrii stosowanej w kebabie z kurczakiem. Receptura ta jest wykorzystywana do tej pory. W 2018 r., przy współpracy z tureckimi ekspertami, opracowano również oryginalną metodę przyrządzania kebaba wołowo-baraniego. Lokale sieci, które znajdują się m.in. w Warszawie, Lublinie, Łodzi, Wrocławiu i Katowicach są otwarte przez cały rok, 7 dni w tygodniu.
Olsztyński oddział Piri-Piri także będzie otwarty przez cały tydzień. Restaurację można odwiedzać od poniedziałku do czwartku w godzinach 11:00-22:00, w piątki i w soboty w godz. 11:00-23:00, a w niedziele od 12:00 do 22:00.
Jeśli jesteście ciekawi, jak wyglądało otwarcie olsztyńskiego Piri-Piri, to zapraszamy do obejrzenia naszej galerii poniżej.
Tłumy na otwarciu pierwszego lokalu Piri-Piri w Olsztynie