Pracownica McDonald's pokazała, jak powstaje burger
Abbie pracuje w restauracji McDonald’s w Bristolu w Anglii jako kucharka. Oprócz tego, że przygotowuje zamówione posiłki, w międzyczasie nagrywa również krótkie filmiki, na których pokazuje, jak wygląda jej codzienna praca. Na jednym z nowszych nagrań opublikowanym na TikToku postanowiła zdradzić, jak w szybki sposób przygotowuje podwójnego cheeseburgera. Kucharka pokazała tajną technikę, która sprawia, że klient otrzymuje swoje zamówienie znacznie szybciej.
– Pokażę wam, jak zrobić burgera z podwójnym serem. Najpierw weź bułkę i włóż ją do tostera. Podczas opiekania, przygotuj opakowanie. W stronę tostera skieruj ten róg opakowania, na którym widnieje nazwa zamówionego burgera. Następnie górną bułkę połóż na okręgu przy nazwie burgera, dodaj keczup, musztardę, cebulę, dwa ogórki kiszone, plasterek sera, kawałek mięsa, plasterek sera, plasterek mięsa, na koniec połóż na nim dolną część bułki i zawiń opakowanie – wyjaśniła w filmiku pokazujący krok po kroku proces tworzenia cheeseburgera.
Na każdym rogu papieru, w który owijany jest burger, widoczne są nazwy poszczególnych burgerów – Podwójny Cheeseburger, Bacon Mayo Chicken, Mayo Chicken i Bacon Double Cheeseburger. Górny róg opakowania zwrócony w stronę tostera oznacza zamówienie klienta. To proste rozwiązanie sprawia, że pracownik nie zapomni, jaka kanapka została zamówiona. Internauci są pod wrażeniem tego, jak szybko powstaje burger. Zwrócili jednak uwagę na brak rękawiczek na dłoniach pracownicy.
McDonald’s to jedna z najpopularniejszych sieci restauracyjnych typu fast food na świecie. W Polsce swoją działalność rozpoczęła w 1992 roku, otwierając pierwszy lokal w Warszawie. Obecnie w naszym kraju działa ponad 500 restauracji sieci, w których zatrudnionych jest ponad 30 tysięcy pracowników. McDonald’s na tym jednak nie poprzestało. Cały czas inwestuje w kolejne lokale, tworząc tym samym nowe miejsca pracy.