Dziś fabryka Michelin w Olsztynie wprowadziła przerwę w produkcji. Priorytetem jest zdrowie i bezpieczeństwo pracowników, ale także ochrona miejsc pracy i podejmowanie niezbędnych decyzji biznesowych mających zapewnić obecne i przyszłe funkcjonowanie fabryki. Działania, które również podjęła olsztyńska firma uwzględniają zmieniające się potrzeby rynku - w obecnej sytuacji jest to spadek zainteresowania produktami wytwarzanymi w zakładzie.
- Koronawirus. Posłuchaj, jakie przedmioty trzeba dezynfekować. To materiał z cyklu DOBRZE POSŁUCHAĆ. Podcasty z poradami.
- Posłuchaj, jak dbać o dłonie w obliczu koronawirusa. To materiał z cyklu DOBRZE POSŁUCHAĆ. Podcasty z poradami.
- To grypa czy koronawirus? Posłuchaj, jakie są podobieństwa, a jakie różnice? To materiał z cyklu DOBRZE POSŁUCHAĆ. Podcasty z poradami.
Po przeanalizowaniu wszystkich czynników, Ekipa Dyrekcyjna Fabryki postanowiła zatrzymać produkcję na okres około dwóch tygodni. Niektóre Linie Produktowe będą nadal częściowo realizować prace dla klientów o kluczowym znaczeniu dla fabryki. Będzie także pracować ciepłownia produkująca energię na potrzeby zakładu i miasta.
Firma Michelin na bieżąco będzie monitorować sytuację związaną z epidemią koronawirusa, mając na uwadze przede wszystkim bezpieczeństwo pracowników, a także ochronę miejsc pracy poprzez utrzymanie lub jak najszybsze wznowienie produkcji.