Z okazji majówki, między 1 a 5 maja na olsztyńską Plażę Miejską powrócił cykliczny Festiwal Smaków Food Trucków. Po raz kolejny mieszkańcy i odwiedzający stolicę regionu mogli popróbować ciekawych przysmaków z całego świata, w tym m.in. gruzińskich, meksykańskich, ukraińskich, hiszpańskich, azjatyckich, bałkańskich czy węgierskich. Oprócz tego, na wielbicieli bardziej klasycznego street foodu czekały burgery, zapiekanki, frytki czy corn dogi. Łącznie na miejscu pojawiło się 18 food truckowych stoisk. Na szczęście pogoda w majówkę dopisała, więc i wielbicieli nowych smaków kulinarnych nie brakowało.
- Na pewno churrosy cieszyły się bardzo dużym zainteresowaniem każdego dnia i burgery, ale burgery typowo na każdym zlocie są najbardziej oblegane. Na szczęście mamy aż trzy food trucki z hamburgerami, więc jak jeden nie przypadnie do gustu, to zawsze zostaje jakaś alternatywa - mówiła Alicja Tessar, organizatorka Festiwalu Smaków Food Trucków w Olsztynie.