Popeyes, chociaż ma sporą konkurencję, cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Pierwsza restauracja została otwarta na początku lipca 2023 roku we Wrocławiu. Chwilę potem działać zaczęły kolejne cztery lokale – jeden w Szczecinie i trzy w Warszawie. Na tym jednak nie koniec. Po udanym debiucie w naszym kraju sieć ma ambitne plany na dalszy rozwój marki.
Popeyes planuje uruchomić w Polsce koncept drive thru
Polacy mogą spodziewać się kilkunastu nowych restauracji, a co za tym idzie - także wielu nowych miejsc pracy. Poza tym poszerzona ma zostać karta menu. Uwielbiana przez klientów kanapka Chicken Sandwich doczeka się nowych wariantów. Latem natomiast możemy spodziewać się również nowych odsłon Premium Shakes. Ponadto w planach jest również uruchomienie nowego konceptu drive thru.
– Jesteśmy bardzo zadowoleni z debiutu na rynku polskim, udało nam się w pełni zrealizować wszystkie plany i z optymizmem patrzymy w przyszłość. 2024 będzie rokiem umacniania i dalszego rozwoju brandu Popeyes w Polsce, ale także w Czechach i w Rumunii. Chcemy by goście poznając naszą markę mieli możliwość doświadczania jej w pełnej krasie, a na to, poza menu składa się także atmosfera, wystrój lokali, obsługa i wszystko to, co kreuje niepowtarzalny, nowoorleański klimat, dlatego powstanie kolejnych restauracji będzie dla nas priorytetem. Poza nowymi lokalizacjami planujemy także poszerzenie oferty, czyli uruchomienie pierwszych drive thru. Obecnie w Polsce mamy 5 restauracji Popeyes; do końca roku pojawi się kilkanaście kolejnych. W ślad za tym zwiększy się też liczba stworzonych przez nas miejsc pracy i możliwości rozwoju zawodowego – mówi Jerzy Tymofiejew, Chief Executive Officer, Rex Concepts CEE.
Popeyes powstał w 1972 roku w Nowym Orleanie w Luizjanie. Marka szybko podbiła serca gości w Stanach Zjednoczonych i na całym świecie, stając się jedną z największych sieci restauracji szybkiej obsługi. Obecnie posiada ponad 4200 restauracji w ponad 30 krajach na różnych kontynentach, a jej specjalnością niezmiennie są aromatyczne, autentyczne smaki dziedzictwa Luizjany.